Esküvői ruha trendek

A legújabb esküvői és menyecske ruha trendek.

Esküvői ruhaAz esküvő az örök hűség kimondásáról szól, mégis az esküvői trendek gyakorlatilag évről évre változnak. Ugyanúgy, ahogy menyasszonyi ruha trendek léteznek, a menyasszonyi cipők divatja is ennek megfelelően alakul. A menyasszonyi cipő kiválasztásánál tehát, számos más szempont mellett, azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen divatirányzatok uralkodnak éppen a menyasszonyi ruhák világában. Lássuk, mik ezek!

Maga a menyasszonyi ruha mindig is létezett, úgy kis hazánk kultúrájában, mint más népekében. A menyasszony öltözéke az adott népcsoport hagyományaihoz passzolt. A ma ismert fehér menyasszonyi ruha, illetve az ehhez kapcsolódó „divat” pedig nem annyira új keletű, hiszen mindössze néhány évszázada létezik, ami az emberiség évmilliós történelméhez képes elenyésző időszak. Ma már azonban a fogyasztói társadalom hatása a sírig tartó nagy szerelmek megpecsételésének pillanatait sem kerüli el, így az igazán boldog ifjú párok egymásnak az örök hűséget jelképező boldogító „igen”-t a legújabb divat által diktált menyasszonyi ruha és cipő kollekcióban mondják ki.

A kétezres évek kezdete óta egy némiképpen letisztultabb stílus jellemző a menyasszonyi ruhákra és cipőkre. A nyolcvanas-kilencvenes évek lázadó, habos-babos-fodros, erősen sminkelt „madonnái” kicsit lenyugodtak, és egyszerűbb ruhákat öltöttek. Talán a kétezertízes-kétezertizenötös években lehetett ennek az egyszerűsödésnek a tetőpontja, amikor is szinte egy fehér lepedőben mentek férjhez a menyasszonyok. Az elmúlt pár évben pedig ismét a fő irányvonalba került a csipke, illetve a selymesebb-csillogósabb anyagok.

A magyar menyasszonyok körében mindig is megvolt, de a kétezres évek eleje óta, valamint a közösségi médiás képek terjedésével, egyre erősödik a hagyományosabb magyar stílusvilág, a palotás- vagy népies stílus, melynek általában egy-egy diszkrét stílus jegyét szeretik megjelentetni az ifjú hölgyek a ruhájukon, esetleg a cipőjükön. Egy-egy virágos csipkemotívum, egy párta, egy hímzett szalag, fodros ujj, fűzött hátvonal egyre gyakrabban megfigyelhető, különös tekintettel a menyecske ruhákra és cipőkre.

A rohanó világunk által diktált szabályokról mi sem tehetünk, azonban megpróbálhatunk a józan eszünket, ítélőképességünket, valamint a jó ízlésünket, kifinomultságunkat és stílusunkat megőrizve, ésszerű mértékig alkalmazkodni hozzájuk. Hiszen nyilvánvalóan az esküvőjén minden menyasszony szeretne életében a legszebb lenni, és ennek megfelelően választani menyasszonyi ruhát és cipőt, akár egy elegáns cipőszalonban Budapesten, akár egy egyszerűbb vidéki üzletben is keresgél – és ez így van rendjén.

A mi feladatunk az, hogy megpróbáljunk a menyasszony igényeit és lehetőségeit minél inkább figyelembe véve, tökéletes menyasszonyi cipőt ajánlani számára, melynek az ára sem megterhelő. A józan belátás mellett igyekszünk figyelembe venni a gyorsan változó trendeket és divatirányzatokat, és a szolid elegancia, a kifinomult, elegáns, nőies stílus jegyében hozzá igazítani azt a leendő ifjú asszony vágyaihoz és adottságaihoz.

Abban bízunk, hogy segítségünkkel minden menyasszony álma valóra válhat, és megtalálja élete legjobb választását, nem csak a vőlegény, hanem a menyasszonyi ruha és cipő formájában is.

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.