Alacsony vagy magas?

Alacsony vagy magas? A sarkalatos dilemma.

CipősarokAz esküvői cipő kiválasztásánál számtalan szempontot kell figyelembe venni, melyek közül az egyik a sarokmagasság. Lapos talpú, alacsony sarkú, esetleg magas sarkú cipőt válasszon a menyasszony?

Nos, a lapos talpú esküvői cipőkből talán némiképpen kisebb a választék: itt inkább azt érdemes eldönteni, hogy teljesen biztos-e, hogy ez lesz az ideális választás. A tökéletes sarokmagasság kiválasztása viszont hosszas procedúra eredménye is lehet. Apró, pici sarok, közepes sarok, magas sarok, esetleg tűsarok, vagy valamilyen extrém megoldás, például a „holdjáró” cipő lesz álmaink nagy napjára a tökéletes választás? Nos, ezt a kérdést érdemes több oldalról is megvizsgálni.

Lássuk tehát, milyen döntési szempontok játszhatnak szerepet abban, hogy mekkora legyen az esküvői cipősarka:

 • Testmagasság illetve testarányok. Nyilvánvalóan egy alacsonyabb, átlagos testalkatú hölgy bátrabban választhat a magasabb sarkú esküvői cipőkből. Egy alacsonyabb és kicsit testesebb hölgynek praktikus a magasabb sarok, hiszen optikailag hosszítja, ezáltal csinosabbnak is láttatja. Egy alacsony, de az átlagosnál vékonyabb hölgy is választhat magasat, hiszen a megfelelő ruhaválasztással korrigálható az összkép. Egy magas, de formás, „derék lány”, már célszerűbb, ha alacsonyabb sarkat választ, míg egy magas és nagyobb darab hölgy esetén a döntés több dologtól függhet: egy profi cipőszalonban már rutinosan tudnak tanácsot adni.
 • A partner magassága. Általában nem szívlelik a menyasszonyok, ha magasabbnak látszanak a partnerüknél. Az esküvői cipő sarokmagasságának kiválasztásánál tehát azt is érdemes figyelembe venni, hogy a cipő magassága nem ad-e túl sokat hozzá a menyasszony testmagasságához, így nem látszik-e majd végeredményben magasabbnak a hölgy a párjánál.
 • A ruha hossza. Az esküvői ruhák hosszát általában úgy kalkulálják a készítők, hogy egy magassarkú cipő által megnövelt testmagassághoz legyen ideális. Egy terjedelmes, széles esküvői ruha valóban jobban is mutat így, ezt a hosszt azonban mindenképpen figyelembe kell venni az esküvői cipő sarokmagasságának kiválasztásánál. Egy rövidebb ruhánál nincsen ilyen gond, ott azonban arra kell figyelni, hogy a cipő ki fog látszani: érdemes ilyenkor mindenképpen egy csinosabb, esetleg gazdagabban díszített lábbelit választani, ügyelve a tökéletes összhatásra.
 • „Gyakorlat” magas sarkú hordásában. A magas sarkú sarkú cipő viseléséhez nincsen mindenki hozzászokva. Aki a napi rutin tevékenységei során nem visel magassarkú cipőt, annak érdemes megfontolnia esetleg az alacsonyabb sarkú, ámde biztosabban tartó, stabilabb cipő választását. Ezek a cipők nem csak kényelmesebbek, de a mindennapos tempónkhoz illetve a járásunkhoz is jobban illenek, így kisebb lesz az esélye a kellemetlenségeknek, esetleg az apróbb baleseteknek az esküvőn!

Nyilván mindenki a saját ízlése, stílusa szerint fog választani. Ideális esetben figyelembe veszi a helyszín és a dekoráció színvilágát, a vőlegény öltözékét. Emellett igyekszik a szolid, kifinomult elegancia követelményeit figyelemben tartva, minél inkább lenyűgöző, csinos és esetleg különleges megjelenést elérni. Bármilyen sarokmagasságú esküvői cipőben is gondolkodik, budapesti szalonunk széles választékkal és kedvező árakkal segít a leginkább megfelelőt megtalálni!

Mutasd meg másoknak is...

Esküvői ruha trendek

A legújabb esküvői és menyecske ruha trendek.

Esküvői ruhaAz esküvő az örök hűség kimondásáról szól, mégis az esküvői trendek gyakorlatilag évről évre változnak. Ugyanúgy, ahogy menyasszonyi ruha trendek léteznek, a menyasszonyi cipők divatja is ennek megfelelően alakul. A menyasszonyi cipő kiválasztásánál tehát, számos más szempont mellett, azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen divatirányzatok uralkodnak éppen a menyasszonyi ruhák világában. Lássuk, mik ezek!

Maga a menyasszonyi ruha mindig is létezett, úgy kis hazánk kultúrájában, mint más népekében. A menyasszony öltözéke az adott népcsoport hagyományaihoz passzolt. A ma ismert fehér menyasszonyi ruha, illetve az ehhez kapcsolódó „divat” pedig nem annyira új keletű, hiszen mindössze néhány évszázada létezik, ami az emberiség évmilliós történelméhez képes elenyésző időszak. Ma már azonban a fogyasztói társadalom hatása a sírig tartó nagy szerelmek megpecsételésének pillanatait sem kerüli el, így az igazán boldog ifjú párok egymásnak az örök hűséget jelképező boldogító „igen”-t a legújabb divat által diktált menyasszonyi ruha és cipő kollekcióban mondják ki.

A kétezres évek kezdete óta egy némiképpen letisztultabb stílus jellemző a menyasszonyi ruhákra és cipőkre. A nyolcvanas-kilencvenes évek lázadó, habos-babos-fodros, erősen sminkelt „madonnái” kicsit lenyugodtak, és egyszerűbb ruhákat öltöttek. Talán a kétezertízes-kétezertizenötös években lehetett ennek az egyszerűsödésnek a tetőpontja, amikor is szinte egy fehér lepedőben mentek férjhez a menyasszonyok. Az elmúlt pár évben pedig ismét a fő irányvonalba került a csipke, illetve a selymesebb-csillogósabb anyagok.

A magyar menyasszonyok körében mindig is megvolt, de a kétezres évek eleje óta, valamint a közösségi médiás képek terjedésével, egyre erősödik a hagyományosabb magyar stílusvilág, a palotás- vagy népies stílus, melynek általában egy-egy diszkrét stílus jegyét szeretik megjelentetni az ifjú hölgyek a ruhájukon, esetleg a cipőjükön. Egy-egy virágos csipkemotívum, egy párta, egy hímzett szalag, fodros ujj, fűzött hátvonal egyre gyakrabban megfigyelhető, különös tekintettel a menyecske ruhákra és cipőkre.

A rohanó világunk által diktált szabályokról mi sem tehetünk, azonban megpróbálhatunk a józan eszünket, ítélőképességünket, valamint a jó ízlésünket, kifinomultságunkat és stílusunkat megőrizve, ésszerű mértékig alkalmazkodni hozzájuk. Hiszen nyilvánvalóan az esküvőjén minden menyasszony szeretne életében a legszebb lenni, és ennek megfelelően választani menyasszonyi ruhát és cipőt, akár egy elegáns cipőszalonban Budapesten, akár egy egyszerűbb vidéki üzletben is keresgél – és ez így van rendjén.

A mi feladatunk az, hogy megpróbáljunk a menyasszony igényeit és lehetőségeit minél inkább figyelembe véve, tökéletes menyasszonyi cipőt ajánlani számára, melynek az ára sem megterhelő. A józan belátás mellett igyekszünk figyelembe venni a gyorsan változó trendeket és divatirányzatokat, és a szolid elegancia, a kifinomult, elegáns, nőies stílus jegyében hozzá igazítani azt a leendő ifjú asszony vágyaihoz és adottságaihoz.

Abban bízunk, hogy segítségünkkel minden menyasszony álma valóra válhat, és megtalálja élete legjobb választását, nem csak a vőlegény, hanem a menyasszonyi ruha és cipő formájában is.

Mutasd meg másoknak is...

A tökéletes esküvői ruha

9+1 tipp a tökéletes esküvői és menyecske ruha választáshoz.

Menyecske ruhaAz esküvő, ideális esetben életének legszebb napja, mely egy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség arra, hogy ragyogjon és gyönyörű legyen. Sok menyasszony gondolja ezt így, nem is teljesen alaptalanul. Azonban a tökéletes esküvői és menyecske ruha és cipő kiválasztásához sok egyéb szempontot is érdemes figyelembe venni, melyet egy menyasszony vagy egy ifjú asszony a nagy lelkesedésében hajlamos elhanyagolni.

LÁSSUK TEHÁT, MIRE ÉRDEMES FIGYELNI: MILYEN LEGYEN A TÖKÉLETES MENYASSZONYI, ILLETVE MENYECSKE RUHA ÉS CIPŐ?

 1. Kényelmes. Nagyon fontos szempont, leginkább a menyecske cipő esetén! Hiszen óriási megerőltetésnek lesz kitéve a menyasszony az egész napos tortúra és a tánc során. Azt pedig biztosan nagyon sajnálná, ha bárkivel is el kellene utasítania a táncra való felkérést. Figyeljen a helyszínre is: nem mindegy hogy vidéken, vagy Budapesten kell talpalnia!
 2. Ízléses. A menyasszony mégiscsak „mennyei”-asszony, az esküvő pedig alapvetően egy elegáns, protokolláris rendezvény. Figyeljünk oda arra, hogy tökéletesen stílusos, ízléses és az alkalomhoz illő legyen a ruházatunk, elkerülve ezzel a kellemetlen pillantásokat!
 3. Visszafogottan divatos. Lehet divatosnak lenni, semmi oka rá, hogy idős asszonynak öltözzön. A divat szélsőséges hajtásait, töviseit azonban nem árt mellőzni. Ami persze belefér a szolid, kifinomult elegancia keretei közé, azt bátran átveheti az aktuális trendekből.
 4. Fiatalos, de nagymamaként is szívesen nézzünk vissza rá. Ugyanez igaz a fiatalos kilengésekre. Lehet például piros sportcipőt húzni a menyasszonyi ruha alá, lehet egy aluljáróban fotózkodni, vagy motorosoknak motoros dzsekit felvenni. Ilyen döntések előtt azonban érdemes végiggondolni, hogy amikor majd nagymamaként mutatjuk unokáinknak az esküvői képeinket, vajon szégyellni fogjuk, vagy büszkék leszünk rá!
 5. Legyen összhangban a vőlegény ruházatával! A vőlegény ruházata sokszor speciális: gyakran a foglalkozása is meghatározza azt: például katonák, rendőrök esetén. Ekkor mindig ügyeljen arra, hogy a menyasszonyi, illetve menyecske ruha, táska és cipő stílusa összhangban legyen a vőlegényével, és jól mutassanak együtt a közös fényképeken.
 6. Legyen összhangban az esküvő stílusával! Azokat a színeket és anyagokat használja,melyek az esküvői dekoráción is szerepelnek. Ne feledje: a fehérnek is vannak árnyalatai!
 7. Legyen az évszaknak, időjárásnak, külső hőmérsékletnek is megfelelő! Ne fázzon, és ne is legyen melege a ruhában. Sem a didergés, sem a verejtékezés nem kellemes.
 8. Legyen az egyházi szertartás etikettjének is megfelelő! Egy kis boleró takarhatja a hátat és a vállat, magának a ruhának pedig célszerű térd alá érnie.
 9. Ne legyen túl kihívó, túl rövid vagy kivágott, ne legyen átlátszó! Csinos alakját egy szolidabb ruha és cipő is tökéletesen képes kiemelni.

+1. A legfontosabb: Érezze jól benne magát a menyasszony! Tetsszen neki a ruhája, hiszen ez az ő Nagy Napja!

Láthatjuk tehát, hogy már csak a tökéletes menyasszonyi, illetve menyecske ruha és cipő kiválasztása is mennyi időt, energiát és odafigyelést igényel. Azonban, ha profi és rutinos szakemberektől választunk, a siker nem marad el, és ennek az ára sem mozog feltétlenül az egekben! Bízza ránk magát nyugodtan, és a cipője felől biztosan nem kell tovább aggódnia!

Mutasd meg másoknak is...

Esküvő előtt soha!

7 dolog, amit semmiképp ne tegyen az esküvője előtt.

Esküvői hibákKözeledik élete legnagyobb napja, hamarosan a házasság kötelékébe lép, de mégis valami beárnyékolja a nagy napot. Mégpedig az előkészületek miatti aggódás. Ahhoz, hogy felejthetetlen legyen ez a különleges nap, no és persze ne a negatív, hanem a pozitív élményektől hemzsegjen, ahhoz mindenképpen oda kell figyelni pár dologra, a menyasszonyi ruha és esküvői cipő beszerzése mellett.

Régen a felsorolást az esküvő előtti összebújás mellőzésével kezdték, de ma már ez, lássuk be, annyira nem életszerű.

LÁSSUK, MI AZ A 7 DOLOG, AMIT SEMMIKÉPP NE TEGYEN AZ ESKÜVŐT MEGELŐZŐ NAPOKBAN!

 1. Az első és legfontosabb dolog, hogy ne idegeskedjen. Természetesen nem könnyű ebben a felfokozott hangulatban higgadtnak maradni, de mégis meg kell próbálni. Gondoljon bele, kinek tesz jót azzal, ha az esküvőn egy idegroncs menyasszony jelenik meg? Sem ön, sem a párja, sem a násznép nem fogja a hosszú ideje szervezett ceremóniát élvezni, ha látják önön, hogy az idegei cafatokra vannak cincálva. Terelje el a figyelmét, relaxáljon.
 2. Ha nagy baráti körrel rendelkezik, akkor biztosan megszervezi valaki a lánybúcsút. Ez mindenkiszámára mókás, örömteli esemény, hiszen lányságától búcsúzik el. Ha jót akar magának és a násznépnek, akkor nem az esküvő előtti napra teszik ezt a bulit, ugyanis nincs lehangolóbb látvány, mint egy kialvatlan násznép, akiken még egy jó sminkes sem tud segíteni.
 3. A gyönyörű esküvői ruhák mellé megfelelő esküvői cipő is dukál. Külön menyasszonyi cipő és a menyecske ruhához külön menyecske cipő. Sikerült a leggyönyörűbb, legcsinosabb cipellőket kiválasztani. Jó, ha tudja, hogy semmiképpen nem szabad a vásárlás után gyorsan elpakolni és csak az esküvő napján elővenni az esküvői cipőket. Mindenképpen vegye fel többször, járassa be. Ne az esküvőt árnyékolják be az új cipő okozta vízhólyagok.
 4. Semmiképpen ne kerüljön olyan helyzetbe, ami károsítja az egészségét. Mindig öltözzön az időjárásnak megfelelően. Hiszen egy kiadós nátha nagyon meg tudja keseríteni nem csak a menyasszony, hanem az esküvői sminkes dolgát is.
 5. Ne változtasson az utolsó pillanatban! Próbáljon meg az eltervezett dolgokhoz ragaszkodni. Ha az utolsó pillanatban változtatnak dolgokon, akkor elég nagy a kockázata, hogy rosszul fog elsülni a dolog. Nem az esküvő előtt van a nagy változtatások ideje.
 6. Ne az esküvőre válasszon új fodrászt, kozmetikust, manikűröst! A régi jól bevált szakemberek már ismerik önt és az elvárásait. Kellő időben közösen meg tudják tervezni a nagy eseményre a külcsínt. Lehet, hogy az újonnan választottnak jó a híre, de amíg nem próbálta ki, nem lehet biztos benne száz százalékosan. A szépészet olyan, mint egy jó esküvői cipő, be kell járatni, hogy ne törje fel a lábát a menyasszonytánc közben.
 7. Az esküvő előtti napokban ne egyen nehéz ételeket, és lehetőleg ne próbáljon ki új éttermet. Mert egy kiadós gyomorrontás, vagy a nehéz étel okozta puffadás alaposan be tudja árnyékolni élete legszebb napját.

Amennyiben mindegyik tanácsot megfogadja, akkor a nagy napon a csodaszép menyasszonyi cipőjében a párja oldalán, borús gondolatok nélkül teheti meg az első közös lépéseket az új életük felé.

Mutasd meg másoknak is...

Apró, de hasznos trükkök az esküvőhöz

7+2 tipp, amitől biztos felejthetetlen lesz az esküvő

Esküvői trükkökSokan azt gondolják, hogy egy esküvő csak a pénzszórás mennyiségétől lehet felejthetetlen. Pedig egy jó esküvő nem a pénzről szól. Viszont számtalan olyan apró kis trükk létezik, melyek szebbé varázsolják, közelebbivé hozzák a ceremóniát. Lássunk tehát néhányat ezek közül:

 1. Különleges dekoráció. Ezt látják meg a vendégek először, ez segít, hogy ünnepi hangulatba kerüljenek. A szép dekoráció kifejezi az ifjú pár ízlését, és feldobja a helyszínt. Nem kell drága dolgokra gondolnunk. Akár néhány lufi, egyszerű papír- vagy szalvétahajtogatás, esetleg a kertünkben nevelt virág is hangulatos lehet.
 2. Pompás esküvői vagy menyasszonyi ruha és cipő. A menyasszonynak kell a legszebbnek lennie, ehhez pedig ne sajnáljuk a pénzt egy különleges esküvői ruhára és cipőre. A menyasszonyi cipőnek az egész napot ki kell bírnia az ifjúara lábán, ami pedig nem egyszerű feladat ezen az ünnepen. Ezért az esküvői cipőnek rendkívül erősnek és strapabírónak és kényelmesnek kell lennie, így csakis a legjobb minőségből érdemes választani.
 3. Jó vőfély. A lánykikérésen, a búcsúztatón és lakodalomban is ugyanúgy helyt kell állnia. Ha kell, megható, ha kell vidám, ha kell, megment a kínos csendtől. Ismeri az ifjú pár és a családok szokásait, érzéseit, hagyományait, így mindig ott van, ahol kell, és mindig azt mondja, amit kell.
 4. Apró kreatív, érdekes, de egyben hasznos ajándékok. Ezekről gyakran elfeledkezünk, pedig nem kerülnek sokba, mégis kedves gesztusok, és örök emlékek maradnak a násznép minden tagja számára. Ilyenek például az ültető kártya vagy a köszönőajándékok.
 5. Hegedűsök. A magyar esküvőn központi kérdés a zene. Zenészek azonban nemcsak a lakodalomba kellenek, hanem nagyon jó szolgálatot tesznek a búcsúztatón, a lánykikérésen, a vonuláson vagy a vacsorán is. A hegedűsök igazi nosztalgikus, családias hangulatot varázsolnak az esküvőre, meghitté, bensőségessé teszik a légkört.
 6. Játékok. A régi lakodalmakon sok apróbb vicces, játékos formája volt annak, hogy a násznép összebarátkozzon, és tudjon együtt mulatni. Ilyenek például a vonatozás, vagy a menyasszonyszöktetés és a menyasszony megkeresése.
 7. Érdekes menyecske ruha és cipő. Éjfél után már nem a protokollra kell figyelni, hanem inkább a jó hangulatra. A menyecske cipőnek rendkívüli megpróbáltatásokat kell kiállnia, hiszen mindenki szeretne az ifjú asszonnyal táncolni legalább egyszer, és ezt az ifjú asszony lábának és a cipőjének is bírnia kell. A menyecske cipővel tehát nem szabad spórolni.

+1. Ne a pénzről szóljon! Azon túl, hogy kényelmes és minőségi ruhadarabokat választunk, beleértve az esküvői vagy menyasszonyi cipőt, illetve a menyecske cipőt is, nem érdemes túl sok plusz kiadást vállalni. Így senkinek sem kell idegeskednie az anyagiakon, és felszabadultabban tud ünnepelni a násznép.

+2. Érezzük jól magunkat! Egy esküvő esetében sok a hibalehetőség, hiszen nagyon sok mindennek egyszerre kellene jól sikerülnie. Ha már megtörtént a baj, nem szabad bánkódni rajta, és hagyni, hogy az egész esküvő hangulatát elrontsa. Ilyenkor már csak ünnepelni kell, és örülni az ifjú pár boldogságának, hiszen erről szól az esküvő, minden más csak eszköz ehhez!

Minden esküvő egyedi és megismételhetetlen alkalom. A fentiek betartásával pedig reméljük, hogy felejthetetlen is lesz!

Mutasd meg másoknak is...

A felejthetetlen esküvő titkai

10 tipp, amitől biztos felejthetetlen lesz az esküvő

Felejthetetlen esküvőEgy esküvő mindenképpen különleges. Tippjeink segítségével pedig felejthetetlen lesz. Lássuk, mire érdemes figyelni!

 1. A menyasszony öltözéke. Ha megteheti, a menyasszony válasszon jó minőségű és kényelmes, mégis meseszép esküvői ruhát és cipőt magának, amiben igazi hercegnőnek érezheti magát. Ne sajnálja rá a pénzt, hiszen a fényképeken és az emlékeken keresztül örök emlék marad. A kényelmes esküvői cipő pedig különösen fontos, hiszen a menyasszony lába egész nap hatalmas terhelésnek lesz kitéve!
 2. Tökéletes helyszín. A jó esküvői helyszínre több okból is érdemes odafigyelni. Természetesen nagyon fontos, hogy az ifjú pár egyéniségéhez és stílusához passzoljon, de nem érdemes a vendégek szempontjait sem figyelmen kívül hagyni. Érdemes olyan helyszínt választani, ami minél több vendégnek van közel. Fontos, hogy legyen elég tánctér, legyen hol játszani és szaladgálni a gyerekeknek, illetve lehessen kulturált helyen dohányozni.
 3. A legjobb időpont. Sokan csak a főszezont gondolják alkalmasnak az esküvőre, pedig például ősszel, vagy akár karácsonykor is igazán hangulatos szertartásokat lehet tartani némi kreativitással. A lényeg, hogy minél több vendég el tudjon jönni.
 4. Lánykikérés. Sajnos, ma már gyakran elmarad, pedig egy gyönyörű szertartás, ami a szülőknek is örömet szerez. Nem érdemes kihagyni.
 5. Sok koszorúslány. Aki szeretne koszorúslány lenni, azt kérje fel a menyasszony, ne hagyjon ki senkit. Ők is boldogok lesznek, és az ifjú ara is.
 6. Közreműködés. Ha a nővérünk például finom kókuszgolyót készít, bizonyára megtiszteltetésnek veszi, ha a szeretett csemegéből kérünk tőle a lakodalomba is. Így nemcsak biztosan finomat eszik a násznép, de az ajándékozás is meg van oldva, mindkét fél elégedettségével.
 7. A menyasszonyi autó. Akár a barátjuk menő verdáját szemelték ki, akár egy Rolls Royce-t bérelnek, érezzék benne igazán kiváltságosnak magukat.
 8. A minőségi kiszolgálás. Az étel, ital, a sütemény és persze a kávé legyen kiváló minőségű és elegendő mennyiségű. Magyarok vagyunk, erre biztosan minden vendég szívesen fog emlékezni. Legyen olyan a zene is, amit a legtöbben kedvelnek a násznépből. Hiába vagyunk rockerek vagy punkok, a nagyszüleink valószínűleg nem igazán értékelnék a kedvelt bandát. A zene fenntartja a jó hangulatot, ha élvezik az emberek.
 9. A menyasszonyi torta. Éjfélkor kerül felvágásra ez a különleges édesség. Ha van például cukorbeteg vagy ételallergiás vendég, érdemes rájuk is gondolni egy kisebb tortával.
 10. Különleges menyecske ruha és cipő. A menyecske ruha illetve a menyecske cipő is nagyon fontos egy esküvőn, hiszen talán az a leginkább meghatópillanata az egész rendezvénynek, amikor az éjfél utáni átöltözés során valóban asszony lesz a lányból. Így ez lesz az első öltözék, amit asszonyként felvesz a hölgy. A menyecske ruha és cipő kiválasztásánál már nem szükséges annyira szigorú szabályokat követni, hiszen ebben az öltözékben már nem lesznek sem polgári, sem egyházi szertartás résztvevői.

Bárhogyan is lesz, az esküvő mindenképpen egy kivételes alkalom, hiszen két szerelmes örökre összeköti az életét. A fentiek figyelembevételével pedig biztosan mindenki örömmel fog visszagondolni rá.

Mutasd meg másoknak is...

Ilyen a jó menyecske cipő

Asszony lesz a lányból? Ilyen a jó menyecske cipő.

Menyecske cipőMinden esküvő éjjelén, pontban éjfélkor elhangzik ez a rendkívül megható, olykor mégis kissé félelmetes mondat: Asszony lesz a lányból. Eljött az ideje az esküvői torta felszeletelésének, majd pedig a – valójában csak hajnalig tartó, de sokszor mégis véget nem érőnek tűnő – mulatozásnak és táncnak. Mindenki szeretne az ifjú asszonnyal táncolni legalább egyet, a menyecske pedig asszony legyen a talpán, ha bírja.

Ilyenkor jön jól egy szuper strapabíró menyecske cipő. A menyecske cipő egyáltalán nem luxus dolog, csak gyakran az esküvő körüli sok bokros teendő és felhajtás mellett, méltatlanul elfeledkezünk róla. A menyecske cipőnek számtalan kihívást kell kiállnia, mely ráadásul kissé hálátlan feladat is, hiszen hajnalra bizonyosan egy széttáncolt cipellő lesz belőle: igaz, hogy itt egyértelmű, hogy mi ennek az oka, és nem kell az örömapának azon tanakodni, hogy hogyan történhetett mindez, nem úgy, mint az erről szóló mesében.

Ma már szerencsére nem kell olyan szigorúan venni az esküvői protokollt sem. Különösen igaz ez az éjféli utáni átöltözést követő eseményekre, így a menyecske cipő fazonjára is. Érdemes tehát kihasználni ezt az engedményt, és bátran élni a kreatív megoldásokkal. Ma már a legtöbben az esküvőjükre csak azokat hívják meg, akik amúgy már pizsamában is látták őket, előttük tehát nem kell feszengeni. Akár a mezítláb táncolás is megoldás lehet, de például egyre többször látni falusi asszonynak öltözött menyecskéket otthonkában és egyszerű cipőben vagy papucsban. Vagy lehetünk akár boszorkányok is a seprűnyélen, esetleg hosszú szoknyás apácák. Ezek a vicces megoldások egyúttal a kreatív menyecske cipőt is elfogadtatják. De a fiatalok választhatnak akár gumitalpú tornacipőt is: a lényeg, hogy hiteles legyen, és jól érezzük benne magunkat, ez az éjjel elvégre rólunk szól!

Összefoglalva: mik tehát a szuper menyecske cipő kritériumai?

 • Rendkívül strapabíró. A jó menyecske cipő első számú követelménye!
 • Végtelenül kényelmes. Ez is nagyon fontos egy jó menyecske cipőhöz, ne hanyagoljuk el!
 • Illik a ruhánkhoz és a stílusunkhoz. Ne érezzük idegennek magunktól: a jó menyecske cipő olyan, amilyenek mi magunk is vagyunk!
 • Lehet laza, vicces, kreatív is akár. Itt már engedhetünk a protokollból, amennyiben kedvet érzünk hozzá. A jó menyecske cipő rengeteg féle érdekes megoldás is lehet!
 • Csakis lapos talpú vagy apró sarkú legyen! Egyértelmű: a menyecske cipőben táncolni fogunk, nem pedig pózolni! Senki sem szeretne lábtöréssel a kórházban tölteni a nászéjszakát! A menyecske cipő lényege már nem az, hogy jól mutasson a fotókon, hiszen itt már nem olyan beállított képek készülnek, amelyeket a szobánk falára ki szeretnénk tenni! Itt már csak mulatni és táncolni kell!
 • Érezzük jól benne magunkat! Ez a nap a miénk, legyünk tehát boldogok! A jó menyecske cipő értünk van, és hozzásegít bennünket mindehhez!

Ha mindezeknek a kritériumoknak megfelel, akkor a menyecske cipőnk biztosan nem fog csalódást okozni, és egy valóban felejthetetlen élmény, egy nagy mulatozás lesz az asszonyi életünk első néhány órája. A széttáncolt cipellőt pedig, ha gondoljuk, eltehetjük emlékbe, hogy rosszabb napjainkon visszatekintsünk arra, milyen jó is volt még igazán fiatalasszonynak lenni.

Mutasd meg másoknak is...

A menyasszonyi cipő kiválasztása

5+1 Szempont, amit érdemes figyelembe venni a menyasszonyi cipő választásakor.

Menyasszonyi cipőMinden nő életében jelentős nap az, amikor kimondja a boldogító igent. Nagy gonddal választja ki a ruhát, a hozzá illő kiegészítőket, ékszereket, csokrot, frizurát, a terem díszítését… De van egy olyan részlet, ami nem mindig kapja meg a megfelelő hangsúlyt, és éppen ez az, ami kellemetlenné teheti az esküvői emlékeket. Ez a menyasszonyi cipő.

Óriási a választék, de gyakorlat hiányában az ifjú ara gyakran tanácstalan, hogy milyen szempontokat is kellene figyelembe vennie az alkalomnak megfelelő lábbeli kiválasztásakor. Nekik gyűjtöttük össze a következő 5+1 szempontot, ami segít kiválasztani az ideális modellt. Íme:

 1. Kényelem. Az első és legfontosabb szempont, hogy a menyasszonyi cipő kényelmes legyen, hiszen hosszú és mozgalmas nap vár a menyasszonyra. Fontos, hogy a kiválasztott cipő megfeleljen a menyasszony alkatának, adottságainak, és illeszkedjen a lábformájához. Az esküvő előtt mindenképpen ajánlott egy kicsit „betörni” a menyasszonyi cipőt: lehetőség szerint naponta vegye fel, és akár több órán keresztül is viselje, míg a lakásban tevékenykedik. Így elkerülhető, hogy a nagy nap végül a kínzó fájdalomról, a vízhólyagokról és a feltört lábakról szóljon.
 2. Stílus. A cipő a menyasszonyi ruha legfontosabb kiegészítője, így stílusában, anyagában, díszítésében jó, ha harmonizál vele. Gyakori dilemma, hogy mit válasszunk ki előbb: a ruhát vagy a cipőt. Könnyebb a ruhához cipőt választani, mint fordítva, de fontos, hogy a cipő ott legyen a ruhapróbán, mert a cipőhöz állítják be a ruha végleges hosszát. Az egyszerű, elegáns vonalú ruhákhoz egyszerű menyasszonyi cipő illik, a gyöngyökkel, kövekkel díszítettekhez jó, ha a cipő is hasonlóan díszített. A rövidebb, cipőt láttató ruhákhoz ajánlatos magasabb sarkú cipőt választani, ami eleve jobb tartást is biztosít. De aki nem szokott hozzá a magas sarokhoz, az lehetőleg ne az esküvője napján kísérletezzen vele.
 3. Szín. Bár hagyományosan a fehér ruhához fehér, az ekrü ruhához ekrü színű menyasszonyi cipőt ajánlanak, a színválasztási szabályok nincsenek kőbe vésve. Nem feltétlenül kell, hogy a cipő a ruhával megegyező színárnyalatú legyen – sőt, néha szinte lehetetlen is azonos árnyalatot találni – de az összhangra azért nem árt figyelni.
 4. Esküvő helyszíne. A menyasszonyi cipő kiválasztásakor igen fontos szempont, hogy hol is kerül megrendezésre a jeles esemény. Ha a menyasszonyt autóval szállítják a házasságkötő terem, a templom és a lakodalom helyszíne között, akkor egészen más szempontok érvényesülnek, mint ha sétálva teszi meg ugyanezt az utat. Séta esetén nem árt előre felmérni a terepet, hogy milyen úton is vonul majd a násznép, hogy ne érje kellemetlen meglepetés a menyasszonyt. Szabadtéri esküvőre, ahol a menyasszony füves területen is sétál, nem feltétlenül előnyös választás a tűsarok.
 5. Minőség. Egy esküvő nem kis kiadással jár, de a menyasszonyi cipő minőségében nem érdemes kompromisszumot kötni a költségek enyhítése érdekében. Nemcsak a menyasszonynak, de a cipőjének is bírnia kell az egész napos terhelést, a sétát, a táncot.

+1. Egyéniség. A menyasszonyi cipőnek mindenképpen olyannak kell lennie, ami tökéletes harmóniában van a menyasszony stílusával, egyéniségével. Fontos, hogy saját választás legyen, olyan, amelyben a nagy napon elégedetten és magabiztosan léphet át élete egy új szakaszába. Ha az összes felsorolt szempontot figyelembe veszi, akkor a jeles napon biztosan megfelelő támogatója lesz az így kiválasztott cipő.

Mutasd meg másoknak is...

A jó esküvői cipő kiválasztása.

Hogyan válasszon olyan esküvői cipőt, amiben egész nap és egész éjjel ki fogja bírni?

Cipő választásaAz esküvőnkön mindannyian azt szeretnénk, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Így az öltözékünktől is sokat várunk el.

A gyönyörű menyasszonyi ruha, fátyol, ékszerek mellett van azonban még egy olyan kiegészítő, melyet sokan méltatlanul elhanyagolnak. Pedig, ha nem sikerül megfelelően a választás, az komoly kellemetlenségeket okozhat. Ez pedig az esküvői cipő.

A megfelelő esküvői cipő választása tehát kardinális kérdés. Hiszen egy rosszul megválasztott esküvői cipő nagyon hamar feltörheti a sarkat, esetleg ki is törhet benne a bokánk. Ez pedig, mondanunk sem kell, hogy akár az egész esküvőt is tönkreteheti, de mindenesetre a jó hangulatunkat és a jó közérzetünket jelentősen lerontja. Azon túl persze, hogy gyakorlatilag ellehetetleníti a szabad mozgást és a táncot, márpedig egy menyasszony általában úgy tervezi az esküvőjét, hogy egész éjjel boldogan táncolni szeretne.

Lássuk tehát, milyen szempontok alapján érdemes esküvői cipőt, vagy cipőket választanunk:

 • Legyen kényelmes! Az esküvői cipők kiválasztásánál gyakran méltatlanul elhanyagolt szempont a kényelem. Pedig ez lesz az a cipő, amiben hajnaltól késő estig helyt kell állnunk még akkor is, ha éjfél után másik cipőt fogunk viselni!
 • Ne legyen túl magas a sarka! A túl magas sarkú esküvői cipő komoly balesetekhez vezethet, főleg, ha a viselője nincsen hozzászokva. Ez pedig nem hiányzik senkinek sem az esküvőjén, hiszen senki sem szeretné azt a kórházban tölteni. Ha mindenképpen szeretnénk nagyon magas sarkú cipőt, akkor ajánlott azt kizárólag a fotózáson viselni, azután pedig lecserélni!
 • Legyen két cipőnk! Esküvői cipőből eleve legalább kettőt érdemes venni, hogy legyen egy tartalék. Hiszen a menyasszonyi ruhában könnyű megbotlani, ez pedig szükségessé teheti az esküvői cipő cseréjét. Fontos, hogy ez a két cipő ugyanolyan, vagy közel hasonló legyen, a fotók miatt!
 • Legyen vészterv! Ajánlott azonban ennél még tovább gondolkodni. Hiszen előfordulhat, hogy nem bírjuk tovább a magas sarkút, de mégis meg kell jelennünk: ezért érdemes egy valamivel könnyebb, de még mindig jól mutató cipőt is tartani magunknál. Az esküvői asztalnál ülve, a menyasszonyi ruha alá eltakarva pedig a lapos talpú fehér balerina, esetleg a fehér papucs sem elvetendő gondolat, hiszen nagyon nagy megterhelésnek lesz kitéve a lábunk!

Láthatjuk tehát, hogy sok szempontnak kell megfelelnie az esküvői cipőnknek, vagy inkább az esküvői cipő kollekciónknak. Ami biztosan senkinek sem ajánlatos tehát, az egy extrém divatos, magas sarkú, hegyes orrú, rendkívül kényelmetlen cipő megvásárlása, tartalék cipők és egyéb alternatívák nélkül. Ez biztosan egy olyan baki az esküvői cipő választásnál, melyre szomorúan fogunk visszaemlékezni.

Válasszunk tehát több esküvői cipőt, köztük több kényelmes fazonút is, így bármikor lecserélhetjük a szépséges, magas sarkú, de mégsem extrán kényelmetlen esküvői cipőnket. Ez olyan, mint egy hosszabb túra, vagy kirándulás, főleg a lábunknak. Megterhelő, de könnyebb, ha felkészülünk rá.

Érdemes tehát jól felkészülni esküvői cipőkből is.

Így az esküvőnk sokkal jobb hangulatban, felszabadultabban telhet, és nagyobb biztonságban, kényelmesebben érezhetjük magunkat: mindezt azért, hogy a külsőségek helyett az igazán fontos dolgokra, az ünneplésre tudjunk koncentrálni.

Mutasd meg másoknak is...

Járj kecsesen magassarkúban.

6 trükk, hogy végre kecsesen járj magassarkúban is!

Járj kecsesen magassarkúbanAhogy Marylin Monroe mondta, “Adj egy nőnek egy jó cipőt, és meghódítja benne a világot.”

Kétség sem fér hozzá, a magas sarkakról beszélt. De mi van akkor, ha képtelen vagy járni magas sarkakon? Ha így vagy ezzel, a következő tippek segíthetnek, hogy ne csak a bárpultnál üldögélj, hanem valóban hódító légy a magassarkúdban!

 1. Előbb a sarkadat!
  A legegyszerűbb módja annak, hogy a járásod magassarkúban is természetesnek tűnjön, ha úgy viselkedsz, mintha lapos cipőben volnál. Először a sarkadat tedd le, majd után a lábujjaidat.
 2. Ne tipegj!
  Magassarkúban kisebb lépéseket tudsz tenni, mintha tornacipőben gyalogolnál. Éppen ezért sokan esnek a tipegés hibájába. Próbáld megtalálni az arany középutat és kissé megnyújtani a lépéseidet, hogy csak kicsivel legyenek rövidebbek, mintha lapos talpú cipőben járnál.
 3. Ne rohanj!
  Ha megpróbálsz gyorsan menni a magassarkúban, az nemcsak furcsának tűnhet, de katasztrófával is végződhet a lábfejeid állapotára nézve. Ha ilyen cipőt viselsz, soha ne siess, inkább járj légiesen és tartsd meg az egyensúlyodat!
 4. Sétálj egyenes vonalban!
  Ha elképzelsz magad előtt egy egyenes vonalat és megpróbálod követni, máris természetesebb lesz a járásod. Koncentrálj az út végére és ne az orrod előtt lévő méterre! Sose figyeld a lábujjaidat lépés közben, mert attól csak kacskaringós lesz a járásod.
 5. Enyhén hajlítsd be a lábfejed!
  Mindig, amikor egy lépésnél úgy érzed, el fogsz csúszni, hajlítsd be enyhén a lábfejedet, hogy a cipőd belsejére nyomást gyakorolj a lábaddal. A cipőd ettől szorosabban fogja majd a lábad, így könnyebb a manőverezés.
 6. Tökéletesen passzoló cipőt válassz!
  Ha a magassarkúd nyom, tör vagy lötyög, kizárt, hogy kecsesen járj benne. Ezért az odafigyelést már a vásárlásnál kezdd! Ha egy régi darabot szeretnél pontosan a lábadra illeszkedővé tenni, használj zselés párnát, ha túl szűk, akkor húzz fel egy vastag zoknit, vedd fel rá a cipődet és 30 percig hajszárítóval fújd, hogy kitáguljon!

Forrás: kuffer.hu

Mutasd meg másoknak is...