Apró, de hasznos trükkök az esküvőhöz

7+2 tipp, amitől biztos felejthetetlen lesz az esküvő

Esküvői trükkökSokan azt gondolják, hogy egy esküvő csak a pénzszórás mennyiségétől lehet felejthetetlen. Pedig egy jó esküvő nem a pénzről szól. Viszont számtalan olyan apró kis trükk létezik, melyek szebbé varázsolják, közelebbivé hozzák a ceremóniát. Lássunk tehát néhányat ezek közül:

  1. Különleges dekoráció. Ezt látják meg a vendégek először, ez segít, hogy ünnepi hangulatba kerüljenek. A szép dekoráció kifejezi az ifjú pár ízlését, és feldobja a helyszínt. Nem kell drága dolgokra gondolnunk. Akár néhány lufi, egyszerű papír- vagy szalvétahajtogatás, esetleg a kertünkben nevelt virág is hangulatos lehet.
  2. Pompás esküvői vagy menyasszonyi ruha és cipő. A menyasszonynak kell a legszebbnek lennie, ehhez pedig ne sajnáljuk a pénzt egy különleges esküvői ruhára és cipőre. A menyasszonyi cipőnek az egész napot ki kell bírnia az ifjúara lábán, ami pedig nem egyszerű feladat ezen az ünnepen. Ezért az esküvői cipőnek rendkívül erősnek és strapabírónak és kényelmesnek kell lennie, így csakis a legjobb minőségből érdemes választani.
  3. Jó vőfély. A lánykikérésen, a búcsúztatón és lakodalomban is ugyanúgy helyt kell állnia. Ha kell, megható, ha kell vidám, ha kell, megment a kínos csendtől. Ismeri az ifjú pár és a családok szokásait, érzéseit, hagyományait, így mindig ott van, ahol kell, és mindig azt mondja, amit kell.
  4. Apró kreatív, érdekes, de egyben hasznos ajándékok. Ezekről gyakran elfeledkezünk, pedig nem kerülnek sokba, mégis kedves gesztusok, és örök emlékek maradnak a násznép minden tagja számára. Ilyenek például az ültető kártya vagy a köszönőajándékok.
  5. Hegedűsök. A magyar esküvőn központi kérdés a zene. Zenészek azonban nemcsak a lakodalomba kellenek, hanem nagyon jó szolgálatot tesznek a búcsúztatón, a lánykikérésen, a vonuláson vagy a vacsorán is. A hegedűsök igazi nosztalgikus, családias hangulatot varázsolnak az esküvőre, meghitté, bensőségessé teszik a légkört.
  6. Játékok. A régi lakodalmakon sok apróbb vicces, játékos formája volt annak, hogy a násznép összebarátkozzon, és tudjon együtt mulatni. Ilyenek például a vonatozás, vagy a menyasszonyszöktetés és a menyasszony megkeresése.
  7. Érdekes menyecske ruha és cipő. Éjfél után már nem a protokollra kell figyelni, hanem inkább a jó hangulatra. A menyecske cipőnek rendkívüli megpróbáltatásokat kell kiállnia, hiszen mindenki szeretne az ifjú asszonnyal táncolni legalább egyszer, és ezt az ifjú asszony lábának és a cipőjének is bírnia kell. A menyecske cipővel tehát nem szabad spórolni.

+1. Ne a pénzről szóljon! Azon túl, hogy kényelmes és minőségi ruhadarabokat választunk, beleértve az esküvői vagy menyasszonyi cipőt, illetve a menyecske cipőt is, nem érdemes túl sok plusz kiadást vállalni. Így senkinek sem kell idegeskednie az anyagiakon, és felszabadultabban tud ünnepelni a násznép.

+2. Érezzük jól magunkat! Egy esküvő esetében sok a hibalehetőség, hiszen nagyon sok mindennek egyszerre kellene jól sikerülnie. Ha már megtörtént a baj, nem szabad bánkódni rajta, és hagyni, hogy az egész esküvő hangulatát elrontsa. Ilyenkor már csak ünnepelni kell, és örülni az ifjú pár boldogságának, hiszen erről szól az esküvő, minden más csak eszköz ehhez!

Minden esküvő egyedi és megismételhetetlen alkalom. A fentiek betartásával pedig reméljük, hogy felejthetetlen is lesz!

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.