Alacsony vagy magas?

Alacsony vagy magas? A sarkalatos dilemma.

CipősarokAz esküvői cipő kiválasztásánál számtalan szempontot kell figyelembe venni, melyek közül az egyik a sarokmagasság. Lapos talpú, alacsony sarkú, esetleg magas sarkú cipőt válasszon a menyasszony?

Nos, a lapos talpú esküvői cipőkből talán némiképpen kisebb a választék: itt inkább azt érdemes eldönteni, hogy teljesen biztos-e, hogy ez lesz az ideális választás. A tökéletes sarokmagasság kiválasztása viszont hosszas procedúra eredménye is lehet. Apró, pici sarok, közepes sarok, magas sarok, esetleg tűsarok, vagy valamilyen extrém megoldás, például a „holdjáró” cipő lesz álmaink nagy napjára a tökéletes választás? Nos, ezt a kérdést érdemes több oldalról is megvizsgálni.

Lássuk tehát, milyen döntési szempontok játszhatnak szerepet abban, hogy mekkora legyen az esküvői cipősarka:

  • Testmagasság illetve testarányok. Nyilvánvalóan egy alacsonyabb, átlagos testalkatú hölgy bátrabban választhat a magasabb sarkú esküvői cipőkből. Egy alacsonyabb és kicsit testesebb hölgynek praktikus a magasabb sarok, hiszen optikailag hosszítja, ezáltal csinosabbnak is láttatja. Egy alacsony, de az átlagosnál vékonyabb hölgy is választhat magasat, hiszen a megfelelő ruhaválasztással korrigálható az összkép. Egy magas, de formás, „derék lány”, már célszerűbb, ha alacsonyabb sarkat választ, míg egy magas és nagyobb darab hölgy esetén a döntés több dologtól függhet: egy profi cipőszalonban már rutinosan tudnak tanácsot adni.
  • A partner magassága. Általában nem szívlelik a menyasszonyok, ha magasabbnak látszanak a partnerüknél. Az esküvői cipő sarokmagasságának kiválasztásánál tehát azt is érdemes figyelembe venni, hogy a cipő magassága nem ad-e túl sokat hozzá a menyasszony testmagasságához, így nem látszik-e majd végeredményben magasabbnak a hölgy a párjánál.
  • A ruha hossza. Az esküvői ruhák hosszát általában úgy kalkulálják a készítők, hogy egy magassarkú cipő által megnövelt testmagassághoz legyen ideális. Egy terjedelmes, széles esküvői ruha valóban jobban is mutat így, ezt a hosszt azonban mindenképpen figyelembe kell venni az esküvői cipő sarokmagasságának kiválasztásánál. Egy rövidebb ruhánál nincsen ilyen gond, ott azonban arra kell figyelni, hogy a cipő ki fog látszani: érdemes ilyenkor mindenképpen egy csinosabb, esetleg gazdagabban díszített lábbelit választani, ügyelve a tökéletes összhatásra.
  • „Gyakorlat” magas sarkú hordásában. A magas sarkú sarkú cipő viseléséhez nincsen mindenki hozzászokva. Aki a napi rutin tevékenységei során nem visel magassarkú cipőt, annak érdemes megfontolnia esetleg az alacsonyabb sarkú, ámde biztosabban tartó, stabilabb cipő választását. Ezek a cipők nem csak kényelmesebbek, de a mindennapos tempónkhoz illetve a járásunkhoz is jobban illenek, így kisebb lesz az esélye a kellemetlenségeknek, esetleg az apróbb baleseteknek az esküvőn!

Nyilván mindenki a saját ízlése, stílusa szerint fog választani. Ideális esetben figyelembe veszi a helyszín és a dekoráció színvilágát, a vőlegény öltözékét. Emellett igyekszik a szolid, kifinomult elegancia követelményeit figyelemben tartva, minél inkább lenyűgöző, csinos és esetleg különleges megjelenést elérni. Bármilyen sarokmagasságú esküvői cipőben is gondolkodik, budapesti szalonunk széles választékkal és kedvező árakkal segít a leginkább megfelelőt megtalálni!

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.