A tökéletes esküvői ruha

9+1 tipp a tökéletes esküvői és menyecske ruha választáshoz.

Menyecske ruhaAz esküvő, ideális esetben életének legszebb napja, mely egy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség arra, hogy ragyogjon és gyönyörű legyen. Sok menyasszony gondolja ezt így, nem is teljesen alaptalanul. Azonban a tökéletes esküvői és menyecske ruha és cipő kiválasztásához sok egyéb szempontot is érdemes figyelembe venni, melyet egy menyasszony vagy egy ifjú asszony a nagy lelkesedésében hajlamos elhanyagolni.

LÁSSUK TEHÁT, MIRE ÉRDEMES FIGYELNI: MILYEN LEGYEN A TÖKÉLETES MENYASSZONYI, ILLETVE MENYECSKE RUHA ÉS CIPŐ?

  1. Kényelmes. Nagyon fontos szempont, leginkább a menyecske cipő esetén! Hiszen óriási megerőltetésnek lesz kitéve a menyasszony az egész napos tortúra és a tánc során. Azt pedig biztosan nagyon sajnálná, ha bárkivel is el kellene utasítania a táncra való felkérést. Figyeljen a helyszínre is: nem mindegy hogy vidéken, vagy Budapesten kell talpalnia!
  2. Ízléses. A menyasszony mégiscsak „mennyei”-asszony, az esküvő pedig alapvetően egy elegáns, protokolláris rendezvény. Figyeljünk oda arra, hogy tökéletesen stílusos, ízléses és az alkalomhoz illő legyen a ruházatunk, elkerülve ezzel a kellemetlen pillantásokat!
  3. Visszafogottan divatos. Lehet divatosnak lenni, semmi oka rá, hogy idős asszonynak öltözzön. A divat szélsőséges hajtásait, töviseit azonban nem árt mellőzni. Ami persze belefér a szolid, kifinomult elegancia keretei közé, azt bátran átveheti az aktuális trendekből.
  4. Fiatalos, de nagymamaként is szívesen nézzünk vissza rá. Ugyanez igaz a fiatalos kilengésekre. Lehet például piros sportcipőt húzni a menyasszonyi ruha alá, lehet egy aluljáróban fotózkodni, vagy motorosoknak motoros dzsekit felvenni. Ilyen döntések előtt azonban érdemes végiggondolni, hogy amikor majd nagymamaként mutatjuk unokáinknak az esküvői képeinket, vajon szégyellni fogjuk, vagy büszkék leszünk rá!
  5. Legyen összhangban a vőlegény ruházatával! A vőlegény ruházata sokszor speciális: gyakran a foglalkozása is meghatározza azt: például katonák, rendőrök esetén. Ekkor mindig ügyeljen arra, hogy a menyasszonyi, illetve menyecske ruha, táska és cipő stílusa összhangban legyen a vőlegényével, és jól mutassanak együtt a közös fényképeken.
  6. Legyen összhangban az esküvő stílusával! Azokat a színeket és anyagokat használja,melyek az esküvői dekoráción is szerepelnek. Ne feledje: a fehérnek is vannak árnyalatai!
  7. Legyen az évszaknak, időjárásnak, külső hőmérsékletnek is megfelelő! Ne fázzon, és ne is legyen melege a ruhában. Sem a didergés, sem a verejtékezés nem kellemes.
  8. Legyen az egyházi szertartás etikettjének is megfelelő! Egy kis boleró takarhatja a hátat és a vállat, magának a ruhának pedig célszerű térd alá érnie.
  9. Ne legyen túl kihívó, túl rövid vagy kivágott, ne legyen átlátszó! Csinos alakját egy szolidabb ruha és cipő is tökéletesen képes kiemelni.

+1. A legfontosabb: Érezze jól benne magát a menyasszony! Tetsszen neki a ruhája, hiszen ez az ő Nagy Napja!

Láthatjuk tehát, hogy már csak a tökéletes menyasszonyi, illetve menyecske ruha és cipő kiválasztása is mennyi időt, energiát és odafigyelést igényel. Azonban, ha profi és rutinos szakemberektől választunk, a siker nem marad el, és ennek az ára sem mozog feltétlenül az egekben! Bízza ránk magát nyugodtan, és a cipője felől biztosan nem kell tovább aggódnia!

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.