A menyasszonyi cipő kiválasztása

5+1 Szempont, amit érdemes figyelembe venni a menyasszonyi cipő választásakor.

Menyasszonyi cipőMinden nő életében jelentős nap az, amikor kimondja a boldogító igent. Nagy gonddal választja ki a ruhát, a hozzá illő kiegészítőket, ékszereket, csokrot, frizurát, a terem díszítését… De van egy olyan részlet, ami nem mindig kapja meg a megfelelő hangsúlyt, és éppen ez az, ami kellemetlenné teheti az esküvői emlékeket. Ez a menyasszonyi cipő.

Óriási a választék, de gyakorlat hiányában az ifjú ara gyakran tanácstalan, hogy milyen szempontokat is kellene figyelembe vennie az alkalomnak megfelelő lábbeli kiválasztásakor. Nekik gyűjtöttük össze a következő 5+1 szempontot, ami segít kiválasztani az ideális modellt. Íme:

  1. Kényelem. Az első és legfontosabb szempont, hogy a menyasszonyi cipő kényelmes legyen, hiszen hosszú és mozgalmas nap vár a menyasszonyra. Fontos, hogy a kiválasztott cipő megfeleljen a menyasszony alkatának, adottságainak, és illeszkedjen a lábformájához. Az esküvő előtt mindenképpen ajánlott egy kicsit „betörni” a menyasszonyi cipőt: lehetőség szerint naponta vegye fel, és akár több órán keresztül is viselje, míg a lakásban tevékenykedik. Így elkerülhető, hogy a nagy nap végül a kínzó fájdalomról, a vízhólyagokról és a feltört lábakról szóljon.
  2. Stílus. A cipő a menyasszonyi ruha legfontosabb kiegészítője, így stílusában, anyagában, díszítésében jó, ha harmonizál vele. Gyakori dilemma, hogy mit válasszunk ki előbb: a ruhát vagy a cipőt. Könnyebb a ruhához cipőt választani, mint fordítva, de fontos, hogy a cipő ott legyen a ruhapróbán, mert a cipőhöz állítják be a ruha végleges hosszát. Az egyszerű, elegáns vonalú ruhákhoz egyszerű menyasszonyi cipő illik, a gyöngyökkel, kövekkel díszítettekhez jó, ha a cipő is hasonlóan díszített. A rövidebb, cipőt láttató ruhákhoz ajánlatos magasabb sarkú cipőt választani, ami eleve jobb tartást is biztosít. De aki nem szokott hozzá a magas sarokhoz, az lehetőleg ne az esküvője napján kísérletezzen vele.
  3. Szín. Bár hagyományosan a fehér ruhához fehér, az ekrü ruhához ekrü színű menyasszonyi cipőt ajánlanak, a színválasztási szabályok nincsenek kőbe vésve. Nem feltétlenül kell, hogy a cipő a ruhával megegyező színárnyalatú legyen – sőt, néha szinte lehetetlen is azonos árnyalatot találni – de az összhangra azért nem árt figyelni.
  4. Esküvő helyszíne. A menyasszonyi cipő kiválasztásakor igen fontos szempont, hogy hol is kerül megrendezésre a jeles esemény. Ha a menyasszonyt autóval szállítják a házasságkötő terem, a templom és a lakodalom helyszíne között, akkor egészen más szempontok érvényesülnek, mint ha sétálva teszi meg ugyanezt az utat. Séta esetén nem árt előre felmérni a terepet, hogy milyen úton is vonul majd a násznép, hogy ne érje kellemetlen meglepetés a menyasszonyt. Szabadtéri esküvőre, ahol a menyasszony füves területen is sétál, nem feltétlenül előnyös választás a tűsarok.
  5. Minőség. Egy esküvő nem kis kiadással jár, de a menyasszonyi cipő minőségében nem érdemes kompromisszumot kötni a költségek enyhítése érdekében. Nemcsak a menyasszonynak, de a cipőjének is bírnia kell az egész napos terhelést, a sétát, a táncot.

+1. Egyéniség. A menyasszonyi cipőnek mindenképpen olyannak kell lennie, ami tökéletes harmóniában van a menyasszony stílusával, egyéniségével. Fontos, hogy saját választás legyen, olyan, amelyben a nagy napon elégedetten és magabiztosan léphet át élete egy új szakaszába. Ha az összes felsorolt szempontot figyelembe veszi, akkor a jeles napon biztosan megfelelő támogatója lesz az így kiválasztott cipő.

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.