A jó esküvői cipő kiválasztása.

Hogyan válasszon olyan esküvői cipőt, amiben egész nap és egész éjjel ki fogja bírni?

Cipő választásaAz esküvőnkön mindannyian azt szeretnénk, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Így az öltözékünktől is sokat várunk el.

A gyönyörű menyasszonyi ruha, fátyol, ékszerek mellett van azonban még egy olyan kiegészítő, melyet sokan méltatlanul elhanyagolnak. Pedig, ha nem sikerül megfelelően a választás, az komoly kellemetlenségeket okozhat. Ez pedig az esküvői cipő.

A megfelelő esküvői cipő választása tehát kardinális kérdés. Hiszen egy rosszul megválasztott esküvői cipő nagyon hamar feltörheti a sarkat, esetleg ki is törhet benne a bokánk. Ez pedig, mondanunk sem kell, hogy akár az egész esküvőt is tönkreteheti, de mindenesetre a jó hangulatunkat és a jó közérzetünket jelentősen lerontja. Azon túl persze, hogy gyakorlatilag ellehetetleníti a szabad mozgást és a táncot, márpedig egy menyasszony általában úgy tervezi az esküvőjét, hogy egész éjjel boldogan táncolni szeretne.

Lássuk tehát, milyen szempontok alapján érdemes esküvői cipőt, vagy cipőket választanunk:

  • Legyen kényelmes! Az esküvői cipők kiválasztásánál gyakran méltatlanul elhanyagolt szempont a kényelem. Pedig ez lesz az a cipő, amiben hajnaltól késő estig helyt kell állnunk még akkor is, ha éjfél után másik cipőt fogunk viselni!
  • Ne legyen túl magas a sarka! A túl magas sarkú esküvői cipő komoly balesetekhez vezethet, főleg, ha a viselője nincsen hozzászokva. Ez pedig nem hiányzik senkinek sem az esküvőjén, hiszen senki sem szeretné azt a kórházban tölteni. Ha mindenképpen szeretnénk nagyon magas sarkú cipőt, akkor ajánlott azt kizárólag a fotózáson viselni, azután pedig lecserélni!
  • Legyen két cipőnk! Esküvői cipőből eleve legalább kettőt érdemes venni, hogy legyen egy tartalék. Hiszen a menyasszonyi ruhában könnyű megbotlani, ez pedig szükségessé teheti az esküvői cipő cseréjét. Fontos, hogy ez a két cipő ugyanolyan, vagy közel hasonló legyen, a fotók miatt!
  • Legyen vészterv! Ajánlott azonban ennél még tovább gondolkodni. Hiszen előfordulhat, hogy nem bírjuk tovább a magas sarkút, de mégis meg kell jelennünk: ezért érdemes egy valamivel könnyebb, de még mindig jól mutató cipőt is tartani magunknál. Az esküvői asztalnál ülve, a menyasszonyi ruha alá eltakarva pedig a lapos talpú fehér balerina, esetleg a fehér papucs sem elvetendő gondolat, hiszen nagyon nagy megterhelésnek lesz kitéve a lábunk!

Láthatjuk tehát, hogy sok szempontnak kell megfelelnie az esküvői cipőnknek, vagy inkább az esküvői cipő kollekciónknak. Ami biztosan senkinek sem ajánlatos tehát, az egy extrém divatos, magas sarkú, hegyes orrú, rendkívül kényelmetlen cipő megvásárlása, tartalék cipők és egyéb alternatívák nélkül. Ez biztosan egy olyan baki az esküvői cipő választásnál, melyre szomorúan fogunk visszaemlékezni.

Válasszunk tehát több esküvői cipőt, köztük több kényelmes fazonút is, így bármikor lecserélhetjük a szépséges, magas sarkú, de mégsem extrán kényelmetlen esküvői cipőnket. Ez olyan, mint egy hosszabb túra, vagy kirándulás, főleg a lábunknak. Megterhelő, de könnyebb, ha felkészülünk rá.

Érdemes tehát jól felkészülni esküvői cipőkből is.

Így az esküvőnk sokkal jobb hangulatban, felszabadultabban telhet, és nagyobb biztonságban, kényelmesebben érezhetjük magunkat: mindezt azért, hogy a külsőségek helyett az igazán fontos dolgokra, az ünneplésre tudjunk koncentrálni.

Mutasd meg másoknak is...

A hozzászólások le vannak tiltva.